Два проекта за решение за налагане на  върху действия на

...
Два проекта за решение за налагане на  върху действия на
Коментари Харесай

Правната комисия в НС одобри мораториум върху отдаването на концесии

Два плана за решение за налагане на  върху дейности на Министерски съвет бяха признати и обединени през днешния ден в правната комисия в Народното събрание.
Първият Проект за решение за налагане на мораториум върху избрани дейности за Министерския съвет в оставка беше препоръчан от лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Вторият Проект за решение за налагане на мораториум върху отдаването на концесии, продажбата на държавни и общински лечебни заведения и назначенията в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50% държавно участие беше предложен от председателката на ПГ на " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова и Виктория Василева.
 Мораториумът върху концесиите на държавното управление скара Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи Мораториумът върху концесиите на държавното управление скара Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи
“Започна се. Еуфорията от вчерашната обстановка за огромен анти-ГЕРБ фронт стартира да спихва. Видяхте ли какво стана през днешния ден? Не пожелах...
Хамид Хамид от Движение за права и свободи дефинира предлагането на Мая Манолова като " по-прецизно ". Същата позиция зае и Ива Митева от " ИТН ". Дебатът за това кой план е по-пълен раздели депутатите в комисията, заради което беше и решено двата текста да бъдат обединени. Последва и гласоподаване точка по точка - за сливане в последна сметка на двата плана. Така текстът планува мораториум върху даването на концесии, в това число определянето на концесионни такси, както и даването на позволения за търсене и изследване или за изследване на подземни благосъстояния.
Освен тези дейности се желае възбрана и на вземането и даването на държавни заеми по смисъла на Закона за държавния дълг, както и да не се вършат промени в състава на органите за ръководство и надзор на обществени предприятия, на държавни лечебни заведения, както и избор или назначение на еднолични управителни органи. Мораториум се постанова и върху разпоредителните покупко-продажби. 
В обсега му са и давания на държавни заеми. Отпадна точката за мораториум върху подписване на нови контракти за публични поръчки над 1 млн. лева, поради риска това да обхване доставки на медикаменти и ваксини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР